Proiectare si Instalare Sisteme Detectie Incendiu

Ce este un sistem de detectie si semnalizare la incendiu?

Centrala si senzori detectie incendiu
Sistem detectie incendiu

Un sistem de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu este o instalație cu rol de protecție, având scopul de a detecta și semnaliza în cel mai scurt timp posibil apariția unui început de incendiu în spatiile protejate, precum și acela de a alarma personalul și oricare altă categorie de persoane aflate în zonă care pot ajuta la stingerea incendiului și la limitarea efectelor acestuia. Sistemele de detectare, semnalizare și avertizare incendiu pot avea următoarele elemente în componență:
- Unul sau mai multe detectoare de incendiu (de fum, temperatura, detectori combinati, detectori de gaze periculoase, bariere optice de fum, etc)
- Echipament de control și semnalizare (centrala de detectie)
- Dispozitive de alarmă incendiu (sirene de alarmare, interioare si exterioare)
- Unul sau mai multe declanșatoare manuale de alarmă (butoane manuale)
- Un dispozitiv de transmisie alarmă la incendiu ( sistemul poate transmite pe reteaua GSM starea de alarma)
- Sistem de comanda a sistemelor automate de protecție împotriva incendiului (trape de fum, sisteme de stingere automate)
Detectarea incendiilor trebuie să fie precoce şi lipsită de alarme false, precisă, controlabilă şi înzestrată cu funcţiuni de autocontrol, sistemul de de-tectie si alarmare la incendiu este 24 /24 ore

Ai nevoie de ajutor pentru alegerea echipamentelor si serviciilor potrivite pentru proiectul tau?

Apeleaza cu incredere la colegul nostru.

Vizitati si Magazinul Online cu peste 3000 de produse.

Poate fi folosit sistemul de alarma cu senzori de fum pentru detectia incendiului?

Sistem alarma incendiu

In cazul obiectivelor pentru care legea nu impune obligativitatea instalarii unui sistem de detectie incendiu, este permisa folosirea sistemului de alarma dotat cu senzor de temperatura/fum pentru detectia incendiului.

Care este diferenta dintre un sistem de alarma cu senzor de fum si un sistem de detectie incendiu specializat?

Sistem detectie incendiu fum

Sistemul de detectie incendiu permite conectarea mult mai multor senzori (pana la 255 pe o bucla) iar cablarea este diferita. Sistemul de detectie in-cendiu este tot timpul armat (fata de sistemul de alarma care poate fi scos din functiune prin dezarmare). Sistemul de detectie incendiu verifica in per-manenta starea de functionare a senzorilor si gradul acestora de murdarie, semnalizand lipsa functionarii sau functionarea necorespunzatoare. Cen-trala de detectie incendiu foloseste un protocol special, foarte rapid, care permite interogarea unui numar foarte mare de senzori intr-un timp scurt. Centrala de detectie incendiu este gandita sa actioneze anumite scenarii atat independent cat si cu confirmare umana: declansare instalatie stingere, declansare dezfumare, avertizare evacuare sau oprire/pornire alte instalatii.

Cati senzori de fum este nevoie sa instalez?

Senzor fum incendiu
Buton manual incendiu

Pe scurt, un senzor de fum supravegheaza o arie de 100mp si trebuie sa avem senzori in toate incaperile cladirii. Daca avem grinzi mai mari sau egale cu 40cm, grinda se comporta ca un perete in calculul numarului de senzori.

Este necesara instalarea senzorilor de fum in toalete?

Nu este necesara instalarea senzorilor de fum in toalete.

Cate butoane de declansare manuala trebuie instalate?

Trebuie sa instalam cate un buton de declansare manuala la fiecare usa de evacuare, in sensul evacuarii, astfel incat distanta maxima parcursa pana la gasirea unui buton sa fie de maxim 30m. Butonul trebuie instalat intr-un loc vizibil la inaltimea de 1.5m.

 

Dimensionare sistemului se face pe baza proiectului sistemului de detectie incendiu.