Instalare sisteme alarma, supraveghere video, control acces

Pentru instalarea sistemului aveti urmatoarele variante, pe care le vom prezenta cu avantaje si dezavantaje. Aceste observatii sunt sustinute de exeperienta noastra de 10 ani in domeniul instalarii sistemelor de securitate.

Instalez singur sistem supraveghere video
Instalez singur sistem alarma

1. Imi instalez singur

Avantaj:

-fara costuri pentru manopera. (de fapt platiti un cost de oportunitate pentru ca ati putea sa prestati o activitate pentru care sunteti calificat si remunerat corespunzator)

Dezavantaj:

- aveti nevoie de scule si aparate speciale pentru instalare si testare;

- va asumati riscul ca in cazul producerii unei avarii asupra echipamen-tului datorita instalarii necorespunzatoare sa suportati integral costul acestuia.

- alocati timp pentru a invata un echipament pe care il instalati o singura data;

- cel mai subtil si periculos risc pe care vi-l asumati este ca daca nu ati facut punerea in functiune corect, ulterior sa constatati ca in urma unui EVENIMENT NEPLACUT sistemul nu a functionat corespunzator.

- cumparati echipamente de pe internet, de cele mai multe ori optati pentru pretul cel mai mic fara sa tineti cont de slabiciunile ascunse ale echipamentelor

- site-ul de la care cumparati este interesat sa vanda, nu va insista sa afle nevoile dvs particulare

- ulterior, cand solicitati ajutorul unui specialist, acesta va fi sceptic sa lucreze cu echipamente necunoscute pentru care el trebuie sa invete modul de programare si pentru care nu are nici o parte din profit

Prieten instalator sisteme securitate
Prieten suparat instaleaza sistem securitate

 

2. Imi instaleaza un prieten

Aceleasi avantaje si dezavantaje ca la punctul 1 la care adaugam observa-tiile:

Avantaje:

- nu e nevoie sa ma ocup personal

- e posibil ca prietenul sa aiba o parte din sculele necesare

- e posibil ca prietenul sa fie mai calificat decat mine

​Dezavantaje:

- daca prietenul lucreaza in extraprogram, probabil va fi obosit, grabit si nu va fi disponibil cand apar deranjamente.

- daca nu este remunerat corespunzator, este posibil ca dupa instalare sa nu ne mai fie prieten. Toate serviciile au un pret, chiar daca noi nu il apreciem corect de la inceput. E posibil ca prietenul sa nu aprecieze corect volumul de munca necesar si sa nu stie sa aprecieze un pret corect, ramanand cu asteptari neimplinite.

Apeleaza cu incredere la colegul nostru.

Vizitati si Magazinul Online cu peste 3000 de produse.

Instalator neautorizat sisteme securitate
Instalator sanitare

 

3. Imi instaleaza alta firma nespecializata

De multe ori, beneficiarul contracteaza in prima faza o echipa de electricieni carora le pune in sarcina si cablarea sistemul de securitate.

Avantaje:

- tehnicienii sunt deja acolo si sunt "disponibili"

- costuri percepute mai mici

 

Dezavantaje

- pentru electricieni va fi o grija secundara si nu isi asuma raspunderea pentru functionarea sistemului pentru ca la acel moment ei nu vor mai fi la lucrare.

- desi beneficiarul apreciaza ca in acest mod poate reduce costurile cu manopera, si electricienii vor fi platiti pentru instalatiile extra la fel cum este platita si firma specializata. Diferenta principala este ca electricienii nu stiu la nivel profesionist cum functioneaza sistemul de securitate si nu pot lua decizii pentru detaliile de executie. Un echipament se mai poate schimba, dar un cablaj facut prost nu se mai schimba.

- o firma specializata va fi reticenta sa preia o astfel de lucrare inceputa de nespecialisti

- costurile pentru verificarea cablajelor si instalarea echipamentelor pot fi mai mari decat costul cablarii si montarii echipamentelor

Instalare sisteme securitate fara licenta
Instalator dubios

4. O firma care instaleaza sisteme de securitate NELICENTIATA

Avantaje:

- de regula aceste firme au preturi putin mai mici

- e posibil sa faca o instalare decenta

Dezavantaje:

- nu sunt interesate de service sistemul instalat, cand dvs veti avea o prob-lema ei vor fi foarte ocupati

- nu ofera garantie pentru echipamente

- intrucat legea 333/2003 precizeaza ca activitatea de instalare sisteme de securitate de firme nelicentiate este infractiune si se pedepseste cu amenda penala si posibil inchisoare de la 6 luni la 3 ani, firma respectiva nu va recunoaste ca a instalat sistemul respectiv si nu va va oferi documentele necesare solicitate de politie in situatia unui eveniment neplacut.

- personalul firmei respective nu este verificat de politie si e posibil sa fie de o calitate etica indoielnica si posibil cu cazier. (Avem cunostinta de situatii in care cladirile au fost sparte la 6 luni dupa instalarea sistemului de alarma chiar de baiatul care l-a instalat.)

Licenta firma instalatoare sisteme supraveghere video alarma control acces
Atentie licenta firma
Instalare sisteme supraveghere alarma si control acces fara probleme

5. O firma specializata licentiata


Avantaje:

- personal specializat licentiat de Politia Romana

- garantie pentru instalare si produse

- suport tehnic ulterior, necesar pentru exploatarea sistemului

- scule si utilaje necesare pentru o lucrare de calitate

- relatie apropiata cu furnizori specializati, atat pe partea de consultanta cat si garantie

- etichete care marcheaza vizibil faptul ca obiectivul are sistem de securi-tate instalat de o firma specializata

Dezavantaje:
- mod de lucru putin mai strict, este necesara semnarea unui proces verbal de receptie si garantie

Cum se remediaza o problema de garantie pentru echipamente cumparate de la un MAGAZIN ONLINE? (altul decat firma instalatoare)
Inainte de a demonta senzorul de alarma acesta trebuie scos din configura-tia centralei. Pentru aceasta activitate trebuie solicitata o firma calificata (cost suplimentar). Echipamentul trebuie ambalat in ambalajul original si trimis prin curier la magazinul online (cost suplimentar). Asteptam reme-dierea defectiunii (1-2 saptamani), timp in care sistemul are o zona dezacti-vata. Senzorul reparat trebuie instalat inapoi de o firma calificata (cost suplimentar)

Cum se remediaza o problema de garantie pentru echipamente cumparate de la o FIRMA INSTALATOARE?
Echipa tehnica a instalatorului va lua echipamentul defect in garantie lasand in locul acestuia alt echipament compatibil (in limita stocului). Sis-temul ramane functional 100% si nu apar costuri neasteptate.

Sigla Serana Security Constanta
Firma de incredere Constanta

6. Serana Security Systems


Avantaje:

- toate avantajele de la punctul 5

- datorita faptului ca avem peste 10 ani de experinta in domeniu, nu mai facem aceleasi greseli pe care le faceam la inceput si pe care le ob-servam acum la competitorii nostri;

- intrucat avem o echipa specializata pe partea de service si stoc de echipamente, problemele tehnice sesizate si operatiunile de men-tenanta se rezolva intr-un timp scurt.

- beneficiati de cea mai buna consultanta tehnica si ofertare personaliza-ta - personalul societatii are studii tehnice de specialitate: proiectanti, ingineri, tehnicieni, toata atentia si energia noastra este indreptata catre multumirea partenerilor nostri (asa ne place noua sa numim clientii)

- preturi corecte si transparente, gasiti o parte din echipamentele comer-cializate pe site-ul nostru: http://seranasecurity.ro/sisteme-securitate

- suntem in permanenta atenti la imbunatatirea serviciilor si a relatiei cu clientii nostri. In acest sens am investit resurse si timp pentru implemen-tarea unei solutii soft de gestiune a sistemelor instalate si sesizarilor primite. Acest sistem ne permite sa avem un timp minim de raspuns si un istoric real al sesizarilor si interventiilor facute.

Dezavantaje:
- Nu suntem cei mai "ieftini", dar SIGUR suntem O ALEGERE FOARTE BUNA

Firma licentiata pentru instalarea sistemelor de alarma, supraveghere video si control acces

Conform Legii 333/2003

ART. 28
(1) Conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori si suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecanofizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter.

ART. 34
(1) Persoanele fizice sau juridice pot desfasura activitati de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarmare impotriva efractiei sau a componentelor acestora numai pe
baza licentei eliberate de Inspectoratul General al Politiei Romane
, reinnoita la fiecare 3 ani, si cu avizul prealabil al Serviciului Roman de Informatii, eliberat in termen de 30 de zile.
(2) Persoanele fizice sau juridice prevazute la alin. (1) sunt obligate ca, in termen.

ART. 58
Desfasurarea de activitati de paza sau protectie, de proiectare, producere, instalare si intretinere a sistemelor de alarma impotriva efractiei sau a componentelor acestora fara atestat sau fara licenta
de functionare prevazuta de lege constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.